Hoopers

Jong of oud, groot of klein, elke hond kan zijn energie kwijt bij Hoopers. Ook voor oudere honden die na een mooie carrière in de sport een beetje rustiger aan moeten doen, is Hoopers een goede sport om te beoefenen omdat het wel geestelijke inspanning, maar geen fysieke overbelasting vraagt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
Ook voor handlers met fysieke beperkingen is Hoopers zeer goed te doen. Omdat de hond op afstand gestuurd en gehandeld wordt, hoeft de handler zelf weinig activiteit te verrichten. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.
Hoopers is geschikt voor honden van alle leeftijden en zelfs voor honden met blessures als HD, ED of rugproblemen (bij ernstige HD, ED, artrose etc. is het echter af te raden om nog intensief met de hond te gaan sporten).
Voor deskundig advies om te weten of u met uw hond kan Hoopers doen, neemt u best contact op met uw dierenarts.

De hoopers worden louter recratief en dus niet wedstrijd gericht uitgeoefend.

Trainingsuren